Profiel  
Werk
Events    
Contact
Profiel en visieGrafisch ontwerp
Design & Kunst 2014Contact

Interieurontwerp Design Café Achterhoek
 
 Fotografie in opdrachtExposities 
 
 
 

 
Design & Kunst wil een zichtbare verbinding leggen tussen publiek, bedrijven en professionele kunstenaars/ontwerpers, die een band hebben met de Achterhoek. Het is een toegankelijke manier om bezoekers kennis te laten maken met verschillende disciplines binnen de beeldende kunst en ontwerpindustrie.

Like Design & Kunst op Facebook
Volg Design & Kunst op Twitter


Persoonlijk


Algemene Voorwaarden
Design & Kunst 27 en 28 april 2013 Doetinchem

Design & Kunst Doetinchem 2013De vierde editie van Design & Kunst vond plaats op zaterdag 27 en koopzondag 28 april 2013 in het winkelcentrum van Doetinchem.

Download hier de routefolder.


Op zaterdag 27 april en koopzondag 28 april 2013 stond, voor het vierde achtereenvolgende jaar, de binnenstad van Doetinchem geheel in het teken van Design & Kunst.

Overzicht deelnemende kunstenaars/ontwerpers 2013:

Dvorie Krus en Robin Gerritsen
Tekstschrijver Robin Gerritsen en Ontwerper/Illustrator
Djovrie Krüs zijn de bedenkers van restaurant “Le Moineau Gras”. De recentste samenwerking van dit duo bestaat uit een reeks van levensgrote rijm-prenten over dit restaurant, haar werknemers en de vaste klantenkring.
www.djovrie.com

Kunstproject Leerlingen Rietveld Lyceum
Met het project ‘Iedereen heeft recht op zijn eigen plank’ willen een aantal leerlingen van het Rietveld Lyceum laten zien dat iedereen een eigen plank heeft die bij hem of haar past en daarmee uniek is. Ken jij je eigen plank? Heb jij een lichte, geestige, ijdele, humeurige, of vrije plank?
www.rietveldlyceum.nl

Kunstproject Mijn Achterhoek basisschool
In het beeldend kunstproject Mijn Achterhoek van Cultuur-pact Achterhoek (KCG) zijn leerlingen van groep  5 t/m 8 met een beeldend kunstenaar aan de slag gegaan in hun eigen omgeving. Zij leren bewust te kijken naar hun omgeving en op basis daarvan een kunstwerk te maken dat daarop geïnspireerd is.
www.mijn-achterhoek.nl

Sanne Bloemberg
In haar werk is Sanne Bloemberg op zoek naar de verhouding tussen cultuur en natuur. Cultuur en natuur breken elkaar af of smelten samen. Haar schilderijen gaan over deze tweestrijd en de esthetische ervaring die het bij haar oproept.
www.sannebloemberg.com

Daan Oude Elferink
Verlaten ziekenhuizen, kastelen en villa’s in verval, industriële faciliteiten aan hun lot overgelaten.
Van deze verboden plekken legt Daan Oude Elferink de schoonheid van het verval vast, zoekend naar stille getuigen die het verhaal van het verleden vertellen.
www.daanoe.nl

Barbara Veldman
Geleefde materialen, aangetast, vergankelijk en met een ziel, geven ongemakken weer die weggestopt worden. Deze ongemakken vormen de bron voor de handelingen en de behandeling van Barbara Veldman’s werk.
barbaraveldman.tumblr.com

Monique Wolbert
‘With every step I take’
Een werk uit een serie ‘listening to Razvon Friedmann Stoica’, in acryl- en olieverf.
Vind meer ‘luisteraars’ bij Voorhuis Design.
www.moniquewolbert.nl

Stefka
DigiArt-wanddecoraties, gemaakt door Annelies Ebregt en andere kunstenaars.
• Gecertificeerd, als unicum of uit beperkte oplage • Originele wanddecoraties voor kantoor of woonkamer, met de mogelijkheid kleur, afmeting en materiaal aan te passen aan persoonlijke wensen.
www.stefka.nu

Galerie Meander
De galerie verhuurt  en verkoopt  kunst aan bedrijven, instellingen en particulieren. Ook relatiegeschenken en cadeaubonnen verkrijgbaar. De collectie omvat ruim 3.000 kunstwerken van 200 kunstenaars. Vrijblijvend advies en bemiddeling. Er is een ruim aanbod in stijlen en technieken en in prijsklasse.
www.galeriemeander.nl

Helmien van den Heuvel
Het tasje ‘Choco Stilet‘ heeft Helmien vd Heuvel gemaakt voor de prijsvraag: het pittigste meptasje van 2011, uitgeschreven door Hester van Eeghen. Het tasje heeft een originaliteitsprijs gekregen. Het tasje is speciaal gemaakt voor vrouwen die gek zijn op chocola en stilettohakken!
www.helmienvandenheuvel.com

Cem Berendsen
Cem Berendsen is student Grafisch Ontwerpen ArtEZ in Arnhem en houdt zich bezig  met creatieve communicatie door middel van ontwerpsystemen en typografie.In zijn werk speelt hij met concepten die de grenzen van beeld, tekst en leesbaarheid opzoeken.

Janine Visschedijk
Janine Visschedijk is een studente Product Design ArtEZ in Arnhem. In haar werk speelt het concept een grote rol. De producten zijn helder en minimalistisch vormgegeven en daarbij wordt de grens tussen kunst en functionaliteit opgezocht.
www.janineleonie.com

Consuelo Plaza Aranda
Consuelo Plaza Aranda  is een kunstenares, die continue op zoek is naar vernieuwing in haar manier van vormgeven. Ze is vanaf 1984 doctorandus in Beeldende Kunsten aan de Universidad Autonoma van Madrid. Bij internationale exposities zijn werken genomineerd en opgenomen in collecties.
www.consuelo.nl

Maria vd Gulik-Bomers
Schilderen is voor autodidact kunstenaar Maria vd Gulik-Bomers een experiment waarbij elke streek/vlek van de juiste omvang moet zijn, op de goede plek moet komen en ook de juiste kleur moet hebben en dat zo’n duizend keer. Een bijna onmogelijke opgave, maar spannend!
www.kunstmariabomers.nl

Minka de Weerd
R....ust
R....einheid
R....egelmaat
Dat wat Minka de Weerd in het dagelijks leven soms mist, vindt zij in haar werk met vilt.
www.atelierminkadeweerd.nl

Rolf Wolters
Rolf Wolters is steeds op zoek  naar nieuwe dingen op het gebied van materiaal, vorm-geving en vervaardiging, waarbij de bewegingen van de mens de ingrediënten zijn om tot een proces te komen waar ruimte, functionaliteit, materiaal en vormgeving tot elkaar komen.
www.rolfs.nl

Jan Mullink
Na zijn studie Kunstnijverheid en Textielschool met opleiding modestylist in Duitsland, is Jan Mullink op verschillende plaatsen in Duitsland werkzaam geweest. Uiteindelijk is hij weer terug in Doetinchem en is zijn passie voor kleur te zien in zijn vrolijke schilderijen ‘Badmode 2013, met een knipoog‘.

Rido Jansen

Inspiratie haalt Rido Jansen uit verschillende materialen die haar belangstelling wekken en aanleiding geven voor haar werk met de mens als leidraad. Dit resulteert in series met ‘koppen‘ en mensfiguren variërend tussen abstract en figuratief. Naast vrij werk, maakt Rido opdrachten voor bedrijven en particulieren.
www.ridojansen.nl

Anne Stolwijk
Anne Stolwijk heeft een voorliefde voor krantenpapier en vervallen gebouwen. Deze unieke mix toont zich op bijzondere wijze in haar werk. Het verval in de gebouwen triggert haar, dit verval wordt weergegeven door middel van krantenpapier. Haar werk heeft een schilderachtige of zelfs fotografische benadering.
www.krantenkunst.nl

Marjo Heuvels-Alders
Vilten is voor Marjo Heuvels-Alders schilderen en boetseren met wol. Door haar zoektocht naar nieuwe uitdagingen en het ontdekken van nieuwe vormen, en kleurencombinaties ontstaan in haar werk uitbundige kleuren tegenover natureltinten. De viltcreaties bestaan uit wol en pongézijde.
www.mathisa.nl

Ontroerend-Goed
Tastbare herinneringen vormen de rode draad van het Ontroerend-Goed concept van Anita ten Hoopen en Ellie Besselink. Voorwerpen met een geschiedenis krijgen een nieuw leven. Ambachtelijk werk van textiel,vilt en papier. Met het ‘Fiere vazen‘ project richt O-G zich op de interieurbranche.
www.ontroerend-goed.com

Mirquise Sieraden
Dit jaar exposeert Mirjam Welling van Mirquise haar nieuwe collectie ‘Tijd’. Deze collectie bestaat uit handgemaakte sieraden waarin onderdelen uit uurwerken gebruikt zijn. Het resultaat: unieke, spannende en speelse ontwerpen. Op zondagmiddag 28 april geeft Mirquise workshops op het Simonsplein.
www.mirquise-sieraden.nl

Gemma Versteegen
Gefascineerd door de schilderkunst uit de zestiende t/m achttiende eeuw, in het bijzonder de stillevens. En geïnspireerd door de natuur o.a. paddenstoelen, vruchten en kleine insecten, maakt Gemma Versteegen natuur-lijke fijnschilderwerkjes.

Kunst of Art
Kunst of Art verhuurt en verkoopt originele kunst aan particulieren en bedrijven.De collectie bestaat uit schilderijen, zeefdrukken en gouaches van zowel lokaal als nationaal bekende kunstenaars. Particuliere klanten kunnen gebruik maken van de interessante kunstspaarregeling.
www.kunstofart.nl

Kunstuitleen Stadsmuseum
Kunst in huis voor nog geen € 5,-. Kunst kijken, kunst lenen en kunst kopen doe je in de Kunstuitleen Stadsmuseum in Doetinchem. De groeiende collectie bestaat nu uit ruim 300 kunstwerken zoals prenten, schilderijen, foto’s en objecten. In de kunstwinkel kunnen ook exclusieve kunstwerken gekocht worden.
www. kunstuitleenstadsmuseum.nl     

Ann Blommaart
Het werken met edelmetalen en edelstenen is een niet aflatende bron van plezier en creativiteit voor Ann Blommaart. De natuur is een grote inspiratie. Ann heeft regelmatig opdrachten waarbij familiegoud en/of zilver wordt omgesmolten en verwerkt tot een prachtig nieuw en draagbaar sieraad.
www.annblommaart.nl

Fleur d’Achard van Enschut
Fleur d’Achard van Enschut werkt met passie en humor als freelance vormgever. Daarnaast schildert zij. Voornamelijk kleine werkjes. Om de schilderijtjes textuur en tactiliteit mee te geven gebruikt zij verschillende materialen. Ze krijgen hierdoor een soort gelaagdheid, waardoor je ze aan wilt raken.
www.artik.nl

Kunstcentrum Het Web
Galerie en winkel bieden een ruime keuze aan mooie, kunstzinnige en betaalbare kunst. Ruim veertig kunstenaars tonen er hun werk. Op koopzondagen zijn er demonstraties van verschillende technieken. Openings-tijden: vrij en zo 14 tot 17 u, za 11 tot 17 u, koopzondagen 12 tot 17 u.
www.webartsight.nl

Elise ten Heus
Elise ten Heus is naast ontwerpster ook goudsmid. Zij heeft na haar studie in Ne-derland 3 jaar de Academie in Frankrijk genoten. De Franse invloeden zijn terug te vinden in haar werk. De collectie straalt originaliteit en vakmanschap uit. Ieder sieraad is een kunstwerkje met een persoonlijke touch.
www.juwelierdetijd.nlGraphX®
Powered by GraphX®
Alle rechten voorbehouden