Profiel  
Werk
Events    
Contact
Profiel en visieGrafisch ontwerp
Design & Kunst 2014Contact

Interieurontwerp Design Café Achterhoek
 
 Fotografie in opdrachtExposities 
 
 
 

 

_________________________________

AGENDA 2014

  • maandag 15 juni 2015
    Vervolg bijeenkomst Mix & Match
    in samenwerking met KvK

  • woensdag 22 april 2015
    Sense of place
    in samenwerking met APA
    v.a. 19.30 uur Gruitpoort Doetinchem
  • maandag 2 maart 2015
    Vervolg bijeenkomst Mix & Match
    in samenwerking met KvK



    Als je via e-mail op de hoogte gehouden wilt worden over Design Café Achterhoek, stuur dan een e-mail naar info@allotts.nl

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
_________________________________

DESIGN CAFE ACHTERHOEK
Design Café Achterhoek richt zich op creatieve professionals en ondernemers, (maak)bedrijven en geïnteresseerden in design en kunst. Doel is het bieden van een creatieve ontmoetingsplaats in de Achterhoek voor vakinhoudelijke inspiratie, uitwisseling en verdieping. Bovendien willen wij de creatieve sector en hun innovatieve power in en buiten de Achterhoek vergroten en zichtbaarder maken!

Design Café Achterhoek wil verbindingen leggen tussen publiek, bedrijven en creatieve professionals uit de Achterhoek. En daarmee de zichtbaarheid vergroten van de verschillende disciplines binnen de beeldende kunst en ontwerpindustrie.

Wij organiseren 4x per jaar op woensdagavond een Design Café in de Gruitpoort.  Deze avond bestaat uit presentaties van meerdere ontwerpers en kunstenaars. Daarna kun je in de interactieve Tafelronde in kleine kring verder in gesprek met een van de sprekers en collega's. Daarnaast vinden er elk jaar andere activiteiten ism onze partners plaats.


VOOR WIE

Onze doelgroep bestaat uit ontwerpers uit alle disciplines, architecten, fotografen, beeldend en media kunstenaars, ondernemers uit de (maak)industrie en een ieder met hart voor design en kunst.
 
DOOR WIE
Design Café Achterhoek is een initiatief van Heidi Otten (Allotts)en Mariëtte Sontag (Lenteson) in samenwerking met de Gruitpoort in Doetinchem. DCA vormt een onderdeel van het event Design & Kunst dat Heidi Otten jaarlijks in Doetinchem organiseert.
 
MET WIE
Naast het bieden van een ontmoetingsplek voor creatieve professionals en ondernemers streven wij naar samenwerking en krachtenbundeling. Zo werken wij samen met een groeiend aantal partners en partijen: Kamer van Koophandel OostNederland, De Gruitpoort, Stichting Architectuur Prijs Achterhoek, BNA-Gelre, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), Bridging the Gap (ArtEZ ism Maxwell Group), Ontwerp Platform Arnhem, gemeente Doetinchem.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
_________________________________


TERUGBLIK

Design Café 07 (26 november)

Thema: Fashion & Wearables
Gasten: Yoni van Oorsouw designer sieraden en jassen Wintervacht, Joris de Groot designer tassen en meubels, Djovrie Krüs modeontwerper en -illustrator,
Tessa Kreunen Fashion strateeg en Fashion blogger

Design Café 06 (24 september)

Thema: een groen tintje
Gasten: tuin en landschapsarchitect Nico Wissing, projectmanager bno Gert Gerrits


Design Café 05 (22 mei)

Thema: 20x20
Gasten: architect Vincenth Schreurs, beeldend kunstenaar Vivian Ronden, game designer Ivo Wubbels, fotograaf Harm-Jan Weevers en beelhouwer Henk Welling

Design Café 04 (27 februari)

Thema: Concept, Context, Content

Gasten: fotografe Louise te Poele, architect Alfonso Wolbert en art-director John van Geest 

 

Design Café 03 (28 nov 2013)
Thema: vakmanschap en onderzoek in design.

Gasten: ontwerpers Frans Hesselink, Rick Tegelaar en Annemarie Geurink


Design Café 02 (26 sept 2013)

Thema: samenwerking en cocreatie in design en kunst.
Gasten: ontwerper Arne Hassink en kunstenaars/ontwerpers Niek Verschoor en Malou Busser innovatiemakelaar Martin Stor (ACT) en ondernemer Tom Salemink

Design Café 01 (25 april 2013)
Kick-off van Design Café met inspirerende 20x20 presentaties van 7 Achterhoekse ontwerpers en kunstenaars: 
Wouter Botman, Erik Jan Kwakkel, Mark Morsch, Gijs Boelaars, Anne StolwijkFleur d'Achard van Enschut, Marijke Schellekens,

Design Café 25 april 2013

 



 




Bridging the gap

 

Bridging the gap is een nieuw groeiprogramma voor beeldend kunstenaars, vormgevers en architecten die een goed plan tot uitvoering willen brengen. Het programma bereidt deelnemers voor op een presentatie aan een bedrijf, investeerder of samenwerkingspartner. In mei 2015 start Bridging the gap met workshops, mentorsessies met vakgenoten en trainingen. Het programma wordt afgesloten met een pitchevent. De eerste 10 deelnemers zijn inmiddels toegelaten; er is nog plek voor 10 deelnemers waarvan 5 uit de provincie Gelderland en 5 daarbuiten. Deadline inschrijven voor tweede ronde is 24 april.
 
Bridging the gap is op zoek naar
 
DEELNEMERS

 Voor 7 maanden
 
Tijdens het programma werken de deelnemers toe naar een presentatie aan bedrijven, investeerders en samenwerkingspartners. Ondernemers die willen groeien hebben namelijk financiering, netwerk en productiecapaciteit nodig. Allerlei zaken die je kunt vinden bij deze partijen. Om er voor te zorgen dat creatieven de brug kunnen slaan tussen creativiteit en ondernemerschap worden de deelnemers begeleid. Op het gebied van ondernemerschap en investeringen krijgen de deelnemers workshops van ervaren docenten. Voor artistiek inhoudelijke vraagstukken wordt iedere deelnemer gematcht aan een mentor. Deze mentor is een creatieve professional uit het eigen vakgebied. Na 7 maanden zijn de deelnemers klaar om zakelijke partners te vinden om hun plannen te realiseren.
 
Mentoren

Bridging the gap werkt samen met top-professionals. De mentoren zijn: Joline Jolink, Jeroen Verbrugge (FLEX/theINNOVATIONLAB), Wouter Botman (VA-Design en Boekschap), Ruud-Jan Kokke, Judith ter Haar, Rob Sweere, Petr van Blokland, Frank Pörtzgen (Wiegerinck architectuur stedenbouw) en Pieter van Cleef.
 
Selectie
De eerste 10 deelnemers zijn inmiddels toegelaten. Er is nog plek voor 10 extra deelnemers waarvan 5 uit de provincie Gelderland en 5 van daarbuiten. Deelnemers kunnen zich tot 24 april aanmelden. Dit programma is voor beeldend kunstenaars, vormgevers en architecten die tenminste twee jaar staan ingeschreven in de kamer van koophandel. Er wordt van de deelnemers een financiële bijdrage gevraagd van € 500,-. Het programma is mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en wordt uitgevoerd door ArtEZ hogeschool voor de kunsten en Maxwell Group. Uitgebreide criteria en voorwaarden staan op www.bridgingthegapholland.nl.
 
Criteria voor deelname
•    Je bent beeldend kunstenaar, ontwerper of architect
•    Je hebt minimaal 2 jaar een eigen onderneming
•    Je hebt behoefte aan verandering
•    Je bent op zoek naar een partner, bedrijf of investeerder
•    Je wilt investeren in je eigen ontwikkeling
•    Je hebt behoefte aan een mentor
 
Wat wij bieden
•    Dit traject vindt slechts eenmalig plaats;
•    Het is een traject van 7 maanden voor € 500,-;
•    Het is exclusief voor kunstenaars en ontwerpers (alle disciplines);
•    Er zijn top-mentoren die jou één op één coachen;
•    Er zijn 10 plaatsen voor deelnemers uit Gelderland en 10 plaatsen voor deelnemers van daarbuiten;
•    Het is géén starterstraject. Je bent minimaal 2 jaar als zelfstandige aan het werk, je mag ook meedoen als je al veel langer bezig bent.
 
Contact
Vragen of interesse? Contact Vicky Fasten of Tamara Rookus
vickyfasten@bridgingthegapholland.nl
tamararookus@bridgingthegapholland.nl

Of kijk op de website: www.bridgingthegapholland.nl





Ontwerp + Innovatieprijs Gelderland.
GraphX®
Powered by GraphX®
Alle rechten voorbehouden